Kategorier
EM2022

50. Förlängning efter 1–1

När domaren blåser av matchen efter 90 minuter (plus tilläggstid) står det fortfarande 1–1. Men eftersom det är slutspel får matchen inte sluta oavgjort. Alltså blir det nu förlängning.

Gerhardsson framhäver att fasta situationer är en av våra styrkor och vill att vi ska få till fler hörnor. Och kan vi bara få ett bra frisparksläge så ska vi nog kunna få in bollen. Vi har hittills vunnit nästan alla nickdueller mot fransyskorna.

Förlängningen drar i gång, men vi får inte till någon hörna. När tiden går blir båda lagen blir alltmer desperata. Det lag som nu gör mål har förmodligen vunnit matchen!

Tack vare en snygg crossboll från Linda Sembrant får jag tag på bollen och har nu helt fritt framför mig. Jag sätter av i riktning mot straffområdet så fort jag kan, men hör hur den franska backen är på väg ifatt mig bakifrån.

Nu är goda råd dyra. Jag kan omöjligt få till ett bra skott i den här hastigheten men om jag saktar ner kommer backen i kapp mig. Det bästa vore nästan om hon kunde fälla mig i straffområdet så att vi får en straff.

Precis när jag passerar linjen in till straffområdet känner jag hur den franska backen sätter en hand i ryggen på mig och samtidigt försöker ta bollen.

Ska jag filma att jag blir fälld och på så sätt fixa en straff?

A. Nej, filmning är osportsligt. Gå vidare till 51.

B. Ja, en straff är vår enda chans nu. Gå vidare till 52.