Kategorier
EM2022

5. Gerhardssons djärva strategi

Trots vårt risiga läge ser förbundskapten Gerhardsson nöjd ut när han berättar om sin plan.

”Portugal har uppenbarligen läst in sig väl på våra kända spelare. Därför ska vi nu använda våra hemliga vapen.” Han gnuggar till och med sina händer, som Gargamel eller någon annan listig trollkarl.

Gerhardsson vänder sig överraskande till mig och den andra nya tjejen som också kom in bland de sista i laget. ”Freddie och Mira. Vad säger ni om att göra debut i landslaget idag?”

Planen är att Mira ska ersätta Stina Blackstenius som anfallare. Vilken chans! Miras leende skulle lätt kunna ersätta minst hälften av strålkastarna ute på arenan och ändå åstadkomma samma ljus, så glad är hon.

Själv ska jag tydligen gå in i stället för självaste lagkaptenen – Caroline Seger!

Jag förstår knappt vad Gerhardsson säger. Ska vi få verkligen få spela? I en så viktig match? Nervositeten sprider sig i mig. Magen drar ihop sig. Plötsligt blir jag akut kissnödig.

Men också pirrig. Förväntansfull. Det är utsålt på läktarna och jag tänker på hur min familj och alla vänner sitter framför TV:n och hejar.

Jag sneglar i smyg bort mot Blackstenius och Seger. Deras ursinniga miner säger allt om vad de tycker om att bli utbytta mot rookies som knappt är torra bakom öronen. Självklart vill de vara med och få avgöra en så viktig match.

Gerhardsson harklar sig och väntar sig ett svar från oss nykomlingar.

”Nå, Mira och Freddie, är ni redo?”

A. ”Självklart”, svarar vi båda i kör. Efter ett snabb strategi-snack skickas vi ut för att värma upp lite mer. Gå vidare till 3.

B. Efter ytterligare en blick på Caroline Segers mörka uppsyn väljer jag att tacka nej. Jag kan bara inte göra så mot min idol. Hon kommer aldrig att förlåta mig! Det här är helt enkelt inte rätt tillfälle för mig att starta. Om vi förlorar nu kommer jag få skulden. Gå vidare till 4.