Kategorier
EM2022

44. Kontringsläge

Bytet sker när Frankrike har en frispark på vår planhalva. Jag kommer in istället för Caroline Seger i 62:a minuten. Då har hon och de andra sprungit och jobbat så hårt att fransyskorna nu faktiskt ser pressade – och trötta – ut.

Men vi har ännu inte fått in något mål, så det står fortfarande 1–0 till Frankrike.

Inför frisparken har de flyttat upp nästan hela sitt lag till vårt straffområde. Får de in 2–0 nu blir det tungt för oss att hämta upp.

Frisparken går i en vid båge lite åt ena kanten och jag anar att jag kan hinna före den franska spelaren. Jag får till en perfekt nedtagning och i ögonvrån ser jag hur Kosovare Asllani redan sätter fart framåt. Vilket kontringsläge!

Men är Asllani redan offside? Om jag då passar henne så sumpar vi kontringsläget. På andra kanten finns Olivia Schough fri, men betydligt längre bak.

Vem ska jag passa till?

A. Jag passar Asllani som redan närmar sig mittlinjen och den franska backen som iskallt räknar med att det ska hinna bli offside. Gå vidare till 42.

B. Jag passar Schough på kanten. Vi har inte råd att kasta bort ett så bra kontringsläge på en offside. Gå vidare till 41.